The soul is hungry

In de meivakantie ben ik met mijn gezin en oom en tante naar het helende eiland Bali afgereisd. Al een jaar lang verheug ik me weer om deze plek te mogen bezoeken en haar inwoners. Het voelt voor mij en mijn gezin elke keer weer als thuiskomen. De plek waar de sluier tussen de ongeziene en geziene wereld minimaal is.

Purificatie ceremonie

Tijdens deze vakantie hebben mijn tante en ik ons opgegeven voor een purificatie ceremonie. Een ceremonie om alles los te laten wat je op dit moment niet meer dient. Daarna gingen we naar een lokale sjamaan in Den Pasar om onze handen te laten lezen.

We werden heel vroeg bij het hotel opgehaald. Zo vroeg dat de beveiliging in de lobby nog lag te slapen. We kregen een grote kartonnen doos eten met een sandwich, water en fruit van het hotel. Binnen 40 minuten waren we op de eerste plek van bestemming.

Priesteres

De begeleidster van de ceremonie en haar familie heetten ons van harte welkom. Ze noemt haar werknemers ook familie.
Ze vertelde haar verhaal. Door de lokale sjamaan is haar ooit verteld dat ze mensen uit de hele wereld zou gaan begeleiden. Ze is naast yoga instructrice ook priesteres. Ze heeft het vandaag de dag druk met het leiden van ceremonies voor mensen uit de hele wereld.

Het valt haar op dat vooral mensen uit het rijke westen bij haar op bezoek komen. Zij hebben een goede opleiding, een prachtig huis, genoeg geld. Toch geeft zij aan, zoals zij het zo leuk kan zeggen in gebrekkig engels: ‘the soul is hungry‘.

Elke dag een ceremonie en meditatie

In Bali dankt de bevolking elke dag hun voorouders, de goden, hun familie en al hun bezittingen. Voor hen is het spirituele lichaam datgene wat je in essentie bent. Gevoelens van innerlijke rust, stilte, vertrouwen, geluk, kracht en wijsheid zijn aspecten van het spirituele lichaam. Hoe meer we ons er bewust van worden, hoe dichter we bij onszelf kunnen blijven of komen. Dat maakt dat we minder energie hoeven te spenderen aan het najagen van een droombeeld waaraan we van onszelf moeten voldoen. In deze ruimte voelen we namelijk dat we prima zijn zoals we zijn.

Vraag: wat is voeding voor jouw ziel?

Verhoog je frequentie visualisatie

Beluister gratis de visualisatie oefening om je frequentie te verhogen. 

Bedankt voor je inschrijving. Je ontvangt per mail de visualisatie. Hartelijke groet Priscilla